Endelig seriestart

Søndag 11.september er det endelig klart for seriestart i 1.divisjon.

Vi sesongåpner hjemme i Lørenskoghallen mot nyopprykkede Storhamar håndball. Billettene ligger allerede ute til salgs. Du finner de i appen eller på fjellhammer.no Vi ønsker å se mange av dere i hallen!

Vi har snakket med hovedtrener Petter Grønstad og fått en oppsummering av oppkjøringen:

25.juli møtte jentene opp til første økt sammen, etter en lang periode med egentrening. De første øktene bar preg av fysisk trening, økt tempo med ball og taktikk. Allerede 31.juli spilte vi treningskamp mot et godt Gjerpen lag. En treningskamp som bar preg av tidlig oppkjøring, og mange nye spillere som skulle spilles inn. 

Tiden i oppkjøringen er brukt godt, og vi har fokusert mye på å få spilt inn de nye spillerne og øke tempoet med ball. Det har vært viktig for oss å sette grunnspillet for årets sesong både fremover og bakover.  Samtidig har jentene lagt ned mange timer hos vår samarbeidspartner Sportytude sammen med vår nye fysiske treneren Eirik Johannessen. Vi har spilt syv kamper det vi har møtt Follo HK damer tre ganger, Aker topphåndball to ganger, Glassverket en gang og Gjerpen en gang. Alle kampene har vært jevne, og vi har på veien fått mange av svarene vi trengte. 

4-7 august var vi på treningsleir med Junior og rekruttlaget i Rakkestad. Fem økter ble gjennomført og en 7-kamp der vi blandet gruppene slik at spillerne ble kjent på tvers av lagene. Det ble mye tid til å trene på det relasjonelle både fremover og bakover, i tillegg til at jentene trente en hard fysisk økt lørdag morgen.  Mellom treningene fikk jentene mye tid til å bli kjent. 

Det har blitt jobbet med å styrke den grønne tråden, og treningssamlingen ga rom for dette. Deling av erfaringer og spillsystemer gjør at Fjellhammer skal ha en tydelig filosofi på hvordan vi jobber nedover i systemet, noe som gjør at Fjellhammer fortsetter å produsere egne spillere de neste årene. 

12-14 august spilte vi Follo cup. Tre kamper på tre dager gjorde at vi fikk rullert mye, og fikk prøvd ut flere forskjellig konstellasjoner. Svarene vi fikk her, kunne vi ta med videre inn i treningsarbeid og fortsette å bygge videre. 

Det er en rekke nye spillere i grønn drakt i år. Publikummet i Lørenskoghallen vil blant annet få se de nye spillerne Iben Flø (Nordstrand), Iben Ruud (Grane Arendal), Inga Sandvold (Randesund) , Daniella Holm (Romerike Ravens) og Hedda klippen Nilsen (Gjerpen Skien). Samtidig har Constance Hedenstad og Linnea Hareton blitt en fast del av A-stallen denne sesongen etter tidligere å ha spilt på klubbens J-16 lag. Sammen med mange spillere fra fjorårets stall, er vi sikre på at denne gjengen kommer til å bite godt fra seg i en 1.divisjon som er sterkere enn på mange år. 

Første seriekamp

«I kampen på søndag står Storhamar på motsatt banehalvdel. Storhamar rykket opp fra 2.divisjon forrige sesong, og har vist seg å være sterke. Forsvarsspillet blir nøkkelen i denne kampen. Vi er nødt til å stå tett sammen bakover og få et godt samarbeid med målvaktene. Som alltid vil målet være å spille et offensivt og godt forsvar, som ønsker å styre hvor Storhamar skal få muligheten. Klarer vi dette, vil det åpne for mange muligheter fremover, og vi vil kunne utnytte de hurtige spillerne. Framover i banen skal vi spille morsom og attraktiv håndball med muligheter for mange variasjoner i spillet. Vi må klare å utnytte bredden, og sette hverandre i gode situasjoner. Vi gleder oss til kamp!